Actualment, Facebook és la xarxa social més gran, compta amb 2.2 bilions d'usuaris actius a tot el món. Per mitjà d'aquesta xarxa, pots trobar persones conegudes, participar en grups amb temàtiques del teu interès, compartir imatges, text o vídeo, enviar i rebre missatges, fer contactes, fer cerques, fer anuncis, etc.

Per això, estar a Facebook, entendre'n el funcionament i els recursos que ofereix és fonamental per a qui vol expandir el seu negoci, publicitar-se i implementar les seves estratègies de màrqueting digital.

Facebook està bàsicament dividit en dos mons, el món de les persones i el món de les empreses. Per això ofereix dues opcions de perfil per triar, el perfil personal i el perfil Fanpage o d'empresa. El perfil personal et permet interactuar amb els teus amics, mentre que el perfil Fanpage és la pàgina del teu negoci, és la presència de la teva empresa dins de Facebook.

És Facebook una eina de negocis?

Facebook té aproximadament 2.2 bilions d'usuaris el que ja és suficient argument per considerar-la com a eina de negocis, però, a més:

Permet dialogar directament amb un client (lead), ja sigui mitjançant una atenció al client humana o automatitzada. És una facilitat increïble tant per al client, que pot entrar en contacte amb la nostra empresa en qualsevol moment, com per a l'empresa que augmenta les possibilitats d'obtenir informació sobre els seus productes i sobre el mateix client.

Mitjançant l'agregació de botons i l'establiment d'enllaços amb altres plataformes complementàries ens permet agilitzar els processos, tant de vendes com de pagament.

Facebook ofereix, dins del Fanpage, tot un conjunt d'estadístiques que permeten l'anàlisi del comportament dels teus seguidors i l'abast de les teves publicacions. D'aquesta manera les vostres publicacions es poden ajustar al perfil més adequat de client.

En la confecció de la teva estratègia digital, Facebook sempre s'ha de considerar com una bona alternativa.