Instagram és una xarxa social que permet als usuaris compartir imatges i vídeos amb múltiples efectes fotogràfics com filtres, marcs, colors retro i altres. Aquesta xarxa és actualment una de les que té més creixement al món, amb més de 2.000 milions d'usuaris actius. La xarxa va ser creada el 2010 i el 2012 va ser comprada per Facebook.

De la mateixa manera que Facebook, Instagram permet dos tipus de perfils, el perfil personal i el perfil d'empresa. El perfil personal us permet interactuar amb els vostres seguidors, mentre que el perfil d'empresa és la pàgina del vostre negoci, és la presència de la vostra empresa dins d'Instagram.

És Instagram una eina de negocis?

Amb més de dos milions d'usuaris actius al mes, Instagram és molt adequada per a empreses i negocis que es volen donar a conèixer, posicionar i arribar a nous clients. El perfil professional et permetrà, de manera molt senzilla, aconseguir més visibilitat per al teu negoci.

Una imatge val més que mil paraules, així que, a més d'explicar com són de bons els teus productes o serveis, mostra'ls!

Si has decidit promocionar els teus productes o serveis amb publicitat i tens una e-commerce, fes servir Instagram Shopping, que aportarà un plus de visibilitat als teus productes.

Amb el perfil professional d'Instagram podràs crear una comunitat de seguidors-clients potencials i divulgadors de la teva marca, sempre que hi aportis contingut de qualitat i interaccions amb ells.

El principal avantatge del perfil professional respecte al perfil personal és la quantitat d'estadístiques que us ofereix sobre els vostres continguts i els vostres seguidors, des de la distribució per sexe, edat, ciutat o país, fins a les hores en què els vostres seguidors mostren més activitat. Tota aquesta informació us ha de permetre ajustar les vostres interaccions i fer més efectives les vostres publicacions.

Per crear un perfil professional a Instagram és obligatori tenir un perfil Fanpage o d'empresa a Facebook, per tant, si vols integrar Instagram a la teva estratègia digital, hauràs d'integrar també Facebook.