TikTok va ser creada per la firma xinesa ByteDance, es va llançar el setembre del 2016 i compta amb 800 milions d'usuaris actius. TikTok permet crear, editar i pujar vídeos musicals entre 5 segons i 3 minuts, podent aplicar diferents efectes i afegir un fons musical.

L'aplicació inclou altres funcions com ara la possibilitat d'enviar missatges, votacions, llistes d'amics i un sistema de seguidors i seguits. Molt a l'estil d'Instagram però centrat en els vídeos.

El costat fort de tiktok són els vídeos, per això, ofereix a l'usuari un conjunt de funcionalitats orientades a l'enregistrament i edició de vídeos que simplifiquen enormement aquestes tasques i permeten que qualsevol usuari produeixi vídeos de qualitat gairebé professional.

És Tiktok una eina de negocis?

Des del punt de vista empresarial, tiktok es pot utilitzar de dues maneres bàsiques: esponsoritzant algun influencer o tiktoker, ja que molts tenen milions de seguidors o produint vídeos sobre la teva marca i els teus productes.

En el segon cas especialment, els continguts que generis han de ser divertits i originals. Una de les coses que funciona millor, és plantejar reptes als usuaris. Algunes marques que es publiciten a tiktok són Starbucks, Washington Post, Puma o Netflix.