Twitter és una xarxa social creada l'any 2006, i que va néixer com una xarxa de microblogging. Actualment, compta amb una mica més de 500 milions d'usuaris actius.

Es fa servir majoritàriament per compartir opinions i reflexions, però també és una font d'informació molt gran. Quan es produeix una notícia important, t'assabentaràs abans per Twitter que per qualsevol altre mitjà.

La xarxa permet enviar missatges de text pla de mida petita, amb un màxim de 280 caràcters, que originalment eren 140, anomenats tuits, els usuaris poden subscriure's als tuits d'altres usuaris. Per defecte, els missatges són públics, podent difondre's privadament mostrant-se únicament a uns seguidors determinats.

És Twitter una eina de negocis?

Des del punt de vista empresarial, Twitter s'utilitza per a: interactuar amb els seguidors-clients, donar a conèixer productes o serveis, comunicar promocions i ofertes, anunciar esdeveniments, augmentar les vendes amb publicitat, relacionar-se amb altres empreses, crear contactes per fer col·laboracions, aconseguir nous clients, etc.

S'ha de tenir molt present que Twitter és una xarxa fonamentalment per compartir informacions textuals, per tant, per poder treure'n més rendiment és molt recomanable que es faci servir en conjunció amb la web de l'empresa.

Aquesta xarxa és especialment adequada per a empreses que generen contingut en text, com ara una agència de notícies o empreses que tenen a la seva web apartats de notícies o blog. En qualsevol cas, totes les empreses tenen coses a explicar, per la qual cosa Twitter és interessant per a una estratègia digital per a moltes empreses.