WhatsApp és una aplicació de missatgeria instantània per a telèfons intel·ligents. L'aplicació ens permet enviar textos, imatges, vídeos, àudios, enregistraments d'àudio (notes de veu), documents, ubicacions, contactes, gifs, stickers, així com trucades i videotrucades amb diversos participants alhora, entre altres funcions.

A l'aplicació s'integra, de manera automàtica, la llibreta dels contactes. D'aquesta manera, podeu conèixer immediatament tots els contactes que estan usant l'aplicació i els qui no.

Whatsapp va veure la llum el 2009 i segons dades de principis de l'any 2020, és líder en missatgeria instantània a gran part del món, on supera els 2000 milions d'usuaris, superant altres aplicacions com Facebook Messenger o Telegram.

El 2014 va ser comprada per Facebook.

La principal crítica que té Whatsapp, pràcticament des del principi, són les nombroses deficiències en seguretat, la companyia ha anat resolent aquestes deficiències però encara avui existeixen. La compra de la plataforma per part de Facebook tampoc ha ajudat a generar més confiança en aquest aspecte. Aquest fet ha produït en diferents moments migracions massives d'usuaris cap altres plataformes com Telegram i Signal.

És Whatsapp una eina de negocis?

Sí, mitjançant Whatsapp Business. És una aplicació que es pot descarregar de manera gratuïta i es dirigeix principalment a les petites empreses.

WhatsApp Business permet una comunicació molt més fàcil amb els clients, a més de poder ensenyar els productes i serveis de la teva botiga, crear catàlegs i respondre les preguntes que tinguin els clients durant la seva experiència.

Aquesta aplicació també pot ser usada per part de mitjanes i grans empreses, ja que es pot fer servir per assistència i enviar notificacions importants als seus clients.